Kirsikkapuu

Kirsikkapuun idea on syntynyt sinä aikana jona olen opettanut kauneudenhoitoalan opiskelijoita, ohjannut heidän työssäoppimistaan alan yrityksissä sekä kuunnellut heidän tarpeitaan ja huoliaan koskien työssäoppimista.

Halusin tarjota alani opiskelijoille turvallisen ja innostavan työssäoppimispaikan, jossa he saavat tehdä töitä olivatpa he sitten ensimmäisellä, toisella tai kolmannella vuosikurssilla. Kirsikkapuussa voi myös kuroa umpeen välimatkaa muihin oman ryhmän opiskelijoihin jos on joutunut olemaan pois koulusta tai vaikkapa nopeuttaa valmistumistaan suorittamalla esimerkiksi kesällä opintoja tai työssäoppimista.

Kirsikkapuussa myös kannustetaan kilpailemaan! Alalla on muutamia kilpailuja, joihin voi opiskeluaikana osallistua, esim. skills, taitajat, meikkikilpailut..Opettajana ollessa valmensin menestyksekkäästi opiskelijoitani koululla, haluan jatkaa sitä tarjoamalla valmennusta myös Kirsikkapuussa. Olen myös itse kilpaillut opiskelijana sekä ammattilaisena, joten kilpailu on tuttua.

Olen myös huomannut, että kauneudenhoitoalan palvelut kallistuvat vuosi vuodelta. Pystyn tarjotamaan alan palveluita hieman edullisemmin opiskelijoiden tekemänä, jotta meillä kaikilla olisi mahdollisuus pieneen hemmotteluun ja luksukseen silloin tällöin, tai vaikkapa tarvittaessa kuukausittain hoitoa tarvitsevan ihon kunnon vuoksi. Kirsikkapuussa opiskelijoiden töitä valvoo aina ammattilainen, joten opiskelijan ei tarvitse tehdä hoitoon liittyviä päätöksiä yksin.

Kukako minä olen?

Olen Kirsi Korpela (ent. Mehtola), Pohjois-Suomesta kotoisin oleva 36-vuotias nainen. Muutin Oulusta kesällä 2002 Helsinkiin jatkamaan opintojani, jossa valmistuin kosmetologiksi 2003 Helsingin palvelualojen ammattioppilaitoksesta. Sen jälkeen olen opiskellut parturi-kampaajan opintoja, yrittäjän ammattitutkinnon, hyvinvointiohjaajan koulutuksen sekä Estenomin opintoja Turun ammattikorkeakoulussa.

Työelämässä olen kokeillut vähän kaikenlaista, etsinyt sitä mikä olisi sitten se mitä minä teen ”isona”. Työhistoriani olen pääosin kerryttänyt pääkaupunkiseudulla siellä asuessani. Olen ollut muun muassa jalkahoitajana Scholl jalkahoitolassa, konsulenttina Joe Blascolla, kosmetiikkamyyjänä Stockmannilla, kuntosaliohjaajana Helsingin kaupungin työhyvinvointisalilla, kosmetologina kahdessa yksityisen yrittäjän liikkeessä, kouluttajana yksityisellä koululla, ammatinopettajana Helsingin kaupungilla sekä Lahden kaupungilla. Tänne Ouluun muutettuani olen liikkeen perustamisen yhteydessä toiminut myös sijaisena Osao:ssa kosmetologiosastolla.
Olen työurani aikana huomannut että haluan kouluttaa ihmisiä, ohjata sekä jakaa tietotaitoani alan opiskelijoille sekä olla asiakaspalvelussa ja tehdä itse hoitoja, joten siitä sain ideani Kirsikkapuuhun. Opettajuuden ja kosmetologin parhaat palat yhdistettynä!

Sain syyskuussa 2014 Ihanan pienen prinsessan, joka saattaa silloin tällöin ilahduttaa läsnäolollaan myös liikkeellä. Olin vuoden pois työelämästä 2014-2015, jonka jälkeen palasin töihin. Helmikuussa meille syntyi pikku prinssi, joten olen äitiyslomalla marraskuun loppuun asti, mutta sitten tulen pysyvästi takaisin sorvin ääreen!

Jos en jatkossa muista mitään, vetoan takana olevaan vauvavuoteen..ja minusta tuntuu etten ole saanut vielä edellisestäkään raskaudesta aivoja takaisin. Tämän kortin vedän pöytään myös jos sekoilen entistä enemmän kuin yleensä :D Mutta eihän me oteta tätä elämää liian vakavasti? On hyvä osata nauraa, varsinkin itselleen ;)

Jos minä itse en tee unelmistani totta, niin kuka sen tekee?

Tervetuloa unelmieni hoitolaan!

Ystävällisin terveisin,

Kirsi Mehtola

Kirsikkapuun muu (mutta yhtä tärkeä!) henkilökunta

Susanna Olkkonen

Susanna on aloittanut joulukuussa 2013 työharjoittelun Kirsikkapuussa, ja meidän onneksi jatkanut harjoitteluaan sen jälkeenkin.

Susanna valmistui hyvillä arvosanoilla toukokuussa 2015 kosmetologiksi, ja jatkaa meillä ammattilaisena :)

Susanna tekee Kirsikkapuussa:

• Jalkahoidot
  • Käsihoidot
  • Kasvohoidot
  • Kuumakivihieronnat
  • Ripsien ja kulmien kestovärjäykset sekä muotoilu
  • Ripsipermanentti
  • Ripsipidennykset sekä huollot klassisesti sekä volyymina
  • Kestolakkaus
  • Sokerointi